17 september 2010

Wien

Så har man haft en mini weekend i Wien med pappa och syster. Har varit riktigt trevligt och skönt att komma bort där de inte finns några måsten alls utan där man bara kan ta de lite lugnt, men saknaden efter min kärlek var stor (även grynet längtade och saknade).
Vi hade turen att de var festival i staden på söndagen när vi kom så de blev lite austraiensk lunch i solen och sen en promenad runt festival området. Vi vet fortfarande inte vad de var för festival men något med jordbruk.
Vi har hunnit med mycket under resan till Wien, de blev en del fika, besök på slottet (Schönbrunn), fantastiskt fint var de. Här intog även apfelstrudel av de som tycker att de gott. Den övriga valde en härlig vulgo choklad med grädde, glass och rån. Jumi.
Givetvis såg vi samt åkte de berömda parishjulet. Lite små läskigt måste jag ju erkänna. De har varit mycket strossande, sett och luktat en massa häst (hur står Wien borna ut?), åkt till en Vinby som tyvärr var en besvikelse (för att inte tala om maten vi tog där...urk).
En del shopping blev de, spårvagnsåkande, trevliga middagar osv.
På hemvägen lyckades jag köpa med mig lite vi som vi kan avnjuta om några månader (om de nu är något att ha). Köpte ett vin på druvan Zirfandel. Tydligen finns den bara i Österriket och odlad väldigt lokalt i en region där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar