06 september 2011

Göteborg


Så har vi varit i Göteborg. Champagne blev passad av moster och morfar medans jag och Mr.B tog lite avkoppling 2 nätter på hotell i Göteborg. Tråkigt nog lyckades vi pricka in att vara förkylda till tusen just denna helgen men det blev super mysigt ändå. Vi åkte upp i fredags, vi kom till hotellet ganska sent då vi hade varit på en kort rundvisning av Göteborg, handlat och ätit. Vi åt på Götas bar och kök som ligger vid majorna. Vi delade på en hamburgetallrik och en pizza. Kort och gott så var det gott och prisvärt. Inget märkvärdigt men det var vi inte heller ute efter. För den här typen av restaurang så blir det 4 av 5. När vi kom till hotellet var det livat värre med ordningsvakter och en massa fulla människor. Vi bodde på best western hotell arken. Vi bodde i deras billigaste dubbelrum som var så litet så man trampade på varandra. Men allt var nytt och fräscht. Frukosten på hotellet höll bättre standard på lördagen än söndagen. Har länge funderat på vilket betyg detta hotell ska få, för servicen var kanon, riktigt fräscht, men så litet och ganska dålig frukost. De får bli en stark 3 av 5.


Lördagen spenderade vi delvis på hotellet och resten inne i stan då vi gick och gick och gick. Jag kan inte missat mycket av Göteborg. Vi var i botaniska trädgården, slottsskogen, haga, avenyn, nordstan, linnegatan och säkert mycket mycket mer. På kvällen hade vi bokat bord på en restaurang vi läste om i tidningen som hade fått ganska högt betyg. Linneterassen. Jag åt ankbröst med sötpotatisbakelse och Mr.B åt fisk och skaldjurssoppa. Han var helt klart den som valde den godaste maten. Till detta drack vi en Pinot Noir från sydafrika. Newton Johanson. Den var bra, hade en väldigt rökig ton. Peronalen på restaurangen kunde inget om vin och överlag så var det bara medelmåtta. Så 3 av 5. Efter gick vi till bitter och drack en varsin drink. Jag tog en grasshopper och Mr.B en rambler. Jumi var båda men jag har fortfarande druckit bättre grasshopper och Mr.B tycker att rambler är lite bättre i Indien. Så Indien here we come (snart).


Söndagen blev det Liseberg. Där prövades atmosfear, som var en klar besvikelse. Vart var kittlet/suget i magen. Det var bara bra utkik och snabbt nerför men saknade helt klart de där härliga kittlet i magen. Helt klart bäst på hela Liseberg är ju Balder. Efter många timmars åkande och spelandes bar det hemåt Malmö och måndag morgon hämtade vi hem vårt lilla hjärta. Det var kul att sett lite mer av Göteborg då det är första gången i livet jag är där på "riktigt".
Idag har vi äntligen haft en fukttekniker här men det var ju mindre skoj eftersom det inte var några vidare positiva nyheter. Mycket fukt under golvet och i lister. Felbyggt enligt honom med. Så hur stor har chansen att man får byggfirman att ta på sig skulden nu när 2 har sagt att det är felbyggt? Förmodligen inget vidare stor eftersom de övriga i föreningen som råkat ut för samma sak pga samma byggfirma lagt ut alla pengar själv. Känns just nu som vi är i en period med väldigt mycket motgångar. Suck! Bara hoppas att vi inom snar framtid får ordning på badrummet så man kan börja blicka framåt.
Är fortfarande så hängig och täppt. Förkylningen har verkligen etsat sig fast i mig. Tröttheten är faktiskt helt obeskrivlig och imorgon ska jag jobba igen.
Har säkert glömt 100 saker men tvätten ropar efter mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar